Politica de confidentialitate

Politica de Confidențialitate

Consideram protectia informatiilor ce privesc Utilizatorii website-ului nostru (vizitatori, potentiali clienti, clienti, numiti in cele ce urmeaza Utilizatori) ca fiind o problema de maxima importanta, astfel incat depunem toate eforturile necesare sa va simtiti in sigurantă atunci cand ne oferiti datele dumneavoastra personale prin utilizarea website-ului nostru.

Aceasta Politica de Confidentialitate explica regulile si scopul procesarii datelor dumneavoastra personale, drepturile pe care le aveti si responsabilitatile noastre ca operator de date cu caracter personal. Aplicam cele mai noi tehnologii si masuri organizatorice pentru a asigura un nivel ridicat de protectie a datelor personale prelucrate si a le proteja impotriva accesului neautorizat.

Aceasta politica de confidentialitate se aplica inclusiv vizitatorilor si potentialilor clienti, in masura in care acestora li se colecteaza date cu caracter personal.

Termenii folositi in acest document au acelasi inteles cu cel din Termeni si Conditii de pe website, document cu care se completeaza.

Aceasta Politica de Confidentialitate poate fi imbunatita in orice moment si/sau acest document sa fie adus la zi. Despre aceasta veti fi notificat printr-un newsletter sau printr-o avertizare la urmatoarea accesare a website-ului nostru. Data si ora ultimei actualizari sunt aratate in finalul documentului.

Prin navigarea pe website si/sau prin crearea unui Cont si/sau prin plasarea unei Comenzi, Vizitatorul, Utilizatorul, Potentialul client, Clientul sunt informati despre Politica noastra de confidentialitate astfel cum este atestata de acest document.

Operatorul de date  si  persoana imputernicita

In prelucrarea Datelor dumneavoastra personale sunt implicate urmatoarele persoane:

Operator de date si Persoana imputernicita: S.C. Le Briz Online S.R.L., avand sediul in Bucuresti, Strada Vlad Judetul, numarul 4, bl. V13, sc. 1, ap. 4, Sector 3, inmatriculata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/15077/2015 avand CUI: 35314685.

Scopul prelucrarii

Prelucram date personale ale Utilizatorilor website-ului în scopul executarii corespunzatoare a contractelor incheiate prin intermediul magazinului online gazduit de site-ul www.lebriz.ro (denumit in prezentul document “Website-ul”). Aceasta inseamna ca datele sunt necesare in special pentru:

inregistrarea pe Website;

incheierea contractului;

- tranzactii;

transportului produselor comandate de Utilizator;

exercitarea de catre Utilizator a oricarui drept pe care il are în calitate de consumator (spre ex. desfiintarea contractului, garantia legala).

In situatia in care ati decis sa primiti informatii despre produse noi si oferte speciale, procesam datele dumneavoastra in scopul de a va transmite informatii comerciale, cum ar fi: tendinte actuale în moda, oferte speciale, cupoane de reducere sau vanzari de lichidare.

Tipul datelor personale procesate

Procesam urmatoarele date cu caracter personal, care sunt necesare pentru ca dumneavoastra:

1. Sa va inregistrati pe Website:

       - Numele si prenumele;

       - Adresa de e-mail;

2. Sa cumparati de pe Website:

       - Numele si prenumele;

       - Sexul (prin alegerea dintre formulele de politete „domnul” sau „doamna”);

       - Adresa de livrare;

       - Numarul de telefon;

       - Adresa de e-mail;

3. Date furnizate de Utilizator optional:

       - Data nasterii;

       - CIF – in cazul in care un comerciant solicita o factura;

4. In cazul in care desfiintati un contract sau ne este adusa la cunostinta o plangere, iar rambursarea catre dumneavoastra a sumelor achitate se face direct in contul dumneavoastra bancar, procesam de asemenea numarul contului bancar, astfel incat sa putem realiza rambursarea.

Temeiul legal al prelucrarii

Datele cu caracter personal sunt procesate in conformitate cu Regulamentul nr. 2016/679 al Parlamentului European si Comisiei Europene (EU) din 27 aprilie 2016.

Procesam datele dumneavoastra pe baza consimtamantului exprimat la momentul inregistrarii pe website si la momentul confirmarii tranzactiilor efectuate pe website.

Consimtamantul dumneavoastra cu privire la procesarea datelor personale ce va apartin este voluntar. Cu toate acestea, in cazul în care refuzati sa va exprimati acest consimtamant, va deveni imposibila inregistrarea dumneavoastra si cumpararea prin intermediul website-ului.

In ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi:

1. Sa va retrageti consimtamantul in orice moment, fara a invoca vreun motiv. Solicitarea poate viza un anumit scop al procesarii, spre exemplu va retrageti consimtamantul de a primi informatii comerciale, sau poate viza toate scopurile procesarii. In cazul in care consimtamantul este retras pentru toate scopurile procesarii, Contul dumneavoastra de Utilizator  de pe website va fi sters si datele dumneavoastra nu vor mai fi prelucrate de catre noi, cu exceptia cazului in care prelucrarea este bazata pe un alt temei, cum ar fi: necesitatea executarii unui pre-contract sau contract la care sunteti parte, necesitatea respectarii de catre noi a unei obligatii legale; un interes legitim invocat de noi. Retragerea consimtamantului nu va afecta nicio activitate realizata anterior.

2.  Puteti solicita oricand stergerea datelor dumneavoastra, fara a invoca vreun motiv. O solicitare de stergere a datelor nu va afecta activitatile realizate anterior acesteia. Stergerea datelor inseamna ca vom sterge Contul dumneavoastra de Utilizator de pe website si ca datele dumneavoastra nu vor mai fi procesate de catre noi.

3. Puteti oricand sa va opuneti prelucrarii datelor cu privire la toate sau doar o parte din scopurile prelucrarii. Aceasta opozitie nu va afecta nicio activitate realizata anterior acelui moment. Opozitia inseamna ca vom sterge Contul dumneavoastra de Utilizator de pe website si ca datele dumneavoastra nu vor mai fi procesate de catre noi.

4. Puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor in ceea ce priveste durata sau scopul prelucrarii. Vom proceda cum doriti. Aceasta solicitare nu va afecta nicio activitate realizata anterior acelui moment si vom pastra datele doar in scopul stocarii si pentru constatarea, exercitarea sau apararea unei pretentii legale.

5. In cazul in care sunt inexacte ori incomplete, puteti in orice moment sa ne solicitati corectarea sau rectificarea fara intarzieri nejustificate a datelor dumneavoastra personale. Puteti de asemenea realiza chiar dumneavoastra insiva aceasta, indata ce va inregistrati/logati pe website folosind campul DATELE MELE de pe website.

6. Cu indeplinirea anumitor conditii, puteti sa ne solicitati transferul oricareia dintre datele dumneavoastra aflate in posesia noastra catre dumneavoastra insiva (intr-un format structurat, utilizat in mod current si care poate fi citit automat) sau catre o alta parte, la alegerea dumneavoastra. In acest scop ne veti contacta prin intermediul formularului de contact, indicand numele si adresa entitatii catre care ne solicitati transferul si scopul – respectiv care dintre datele dumneavoastra sa fie transferate. Transferul va avea loc automat pe cale electronica indata ce confirmati solicitarea. Confirmarea solicitarii ne este necesara in vederea asigurarii securitatii datelor si a ne convinge ca solicitarea parvine de la o persoana autorizata.

7. Ne puteti solicita in orice moment sa va confirmam daca va procesam sau nu datele personale, iar in caz afirmativ sa va dam acces la aceste date si sa va furnizam informatii si detalii cu privire la procesarea datelor dumneavoastra personale, cum ar fi: datele prelucrate, scopul prelucrarii, destinatarii carora datele le-au fost sau urmeaza a le fi dezvaluite, perioada de stocare (ori de cate ori este posbil).

8. In cazul unei decizii bazate doar pe procesarea automatizata, inclusiv al elaborarii de profiluri, care produce efecte juridice asupra persoanei dumneavoastra, aveti dreptul de a obtine interventia umana, de a va exprima punctul de vedere, de a primi o explicatie pentru decizia automata si de a contesta respectiva decizie.

9. Aveti dreptul de a va adresa cu o plangere autoritatii de supraveghere a prelucrarii datelor. In Romania aceasta autoritate de supraveghere este AUTORITATEA NATIONALA DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

Drepturile aratate mai sus pot fi exercitate in anumite circumstante sau pot fi supuse anumitor conditii, excluderi sau exceptii astfel cum se specifica in legislatia privind protectia datelor aplicabila.

Avem obligatia de a va informa nu mai tarziu de o luna de la primirea fiecarei astfel de solicitari cu privire la actiunile pe care le-am intreprins in baza sa.

Durata de pastrare a datelor

Retinem datele dumneavoastra personale pana cand Contul dumneavoastra de Utilizator este sters. Contul dumneavoastra de Utilizator poate fi sters atat la cererea dumneavoastra, dar si ca urmare a retragerii consimtamantului cu privire la procesarea datelor, a obiectiei dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor precum sau în cazul solicitarii stergerii datelor.

Sistemele noastre se vor limita la a retine astfel de informatii de arhiva despre tranzactiile dumneavoastra de care pastrarea datelor este legata, spre exemplu in legatura cu orice pretentie ati putea avea, cum ar fi in legatura cu garantia legala sau in legatura cu prevederi legale care ne sunt obligatorii.

Comunicarea referitoare la datele cu caracter personal

Puteti sa ne trimiteti orice notificari sau solicitari in legatura cu datele personale prin folosirea uneia dintre urmatoarele optiuni, la alegerea dumneavoastra:

1. E-mail: admin@lebriz.ro;

2. Telefon: 0769 850 197;

3. Formularul de contact de pe Website;

4. Prin posta la:

S.C Le Briz Online S.R.L., Bucuresti, Strada Vlad Judetul, nr. 4, bl. V13, ap. 4, Sector 3, Romania.

Incredintarea procesarii datelor

Putem incredinta procesarea datelor dumneavoastra personale catre partenerii nostri contractuali in masura in care este necesar sa efectuam tranzactii, spre exemplu sa pregatim produsele comandate si sa le livram ori sa va comunicam informatii comerciale (aceasta doar in cazul in care sunteti un Utilizator care a acceptat sa primeasca informatii comerciale).

Datele personale nu vor fi comunicate in niciun caz catre terte parti altfel decat in scopurile mentionate in Prezenta Politica de Confidentialitate; aceasta inseamna inclusiv ca nu vor fi impartasite cu alte entitati pentru transmiterea de catre aceste terte parti de materiale de marketing.

Datele personale ale Utilizatorilor nu vor fi transferate in afara Uniunii Europene.

Informatii Comerciale – Newsletter

Puteti sa va abonati la newsletter-ul nostru prin furnizarea adresei de e-mail sau a numarului de telefon si a consimtamantului cu privire la prelucrarea datelor personale in scopul de a primi informatii comerciale si de marketing. Folosim newsletter-ul pentru a va informa despre ultimele oferte (spre exemplu: produse noi, oferte speciale sau vanzari de lichidare). Puteti sa va dezabonati de la newsletter oricand prin folosirea link-ului inclus in newsletter sau prin trimiterea unui e-mail la adresa: admin@lebriz.ro.

Notificari cu privire la disponibilitatea unui produs

La solicitarea dumneavoastra va notificam prin mijloace electronice de comunicare in legatura cu disponibilitatea unui produs selectat.  O astfel de notificare poate sa va fie transmisa doar in cazul in care ati acceptat sa primiti, la adresa de e-mail specificata, informatii comerciale despre produsele magazinului online si sa va fie astfel procesate datele personale de catre noi.  Ne furnizati datele dumneavoastra in mod voluntar, dar refuzul dumneavoastra de a consimti la prelucrarea datelor personale ne impiedica sa va notificam despre disponibilitatea produsului.  

Cookies

Website-ul foloseste cookies. Cookies-urile sunt fisiere de mici dimensiuni care permit dispozitivelor folosite pentru navigarea pe internet (spre exemplu: calculator, smartphone) sa salveze informatii specifice cu privire la activitatea pe Website cand respectivul dispozitiv este folosit. Informatiile stocate in cookies sunt folosite, spre exemplu, pentru scopuri de publicitate ori statistice si pentru adaptarea Website-ului nevoilor dumneavoastra specifice. Puteti schimba setarile cookies-urilor in programul de navigare. Daca setarile raman neschimbate cookies-urile vor fi salvate pe dispozitiv. Schimbarea setarilor cookies-urilor poate limita functionalitatea Website-ului. Poti citi mai multe despre cookies aici.

Extensia Facebook

Website-ul nostru foloseste o extensie a site-ului de socializare media denumit Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Extensia Facebook pe website-ul nostru poate fi recunoscuta prin logo-ul Facebook. Aceasta extensie/plugin va va conecta direct cu profilul nostru de Facebook. Facebook va putea in acest fel memora ca ati vizitat website-ul nostru de pe adresa dumneavoastra IP. Daca vizitati website-ul in timp ce sunteti conectat in profilul dumneavoastra de Facebook, Facebook va inregistra informatiile despre vizita. Chiar si in cazul in care nu sunteti conectat, Facebook este in masura sa obtina informatii despre adresa IP. Vrem sa subliniem ca Facebook nu ne informeaza cu privire la datele astfel colectate si cu privire la modul in care le foloseste. Nu cunoastem intentia si scopul in care Facebook colecteaza informatiile. Pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la confidentialitatea pe Facebook, va sugeram sa contactati direct Facebook sau sa verificati Politica Facebook de Confidentialitate  la adresa  https://www.facebook.com/about/privacy/.

Daca nu doriti ca Facebook sa obtina informatii despre vizita dumneavoastra pe website, va sfatuim sa va delogati de la contul dumneavoastra de Facebook.

Declaratii cu privire la protectia datelor de catre Google Analytics

Website-ul nostru foloseste mecanisme de analiza ale serviciilor web ale Google Inc. (”Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA “): Google Analytics, Google Double Click si Google Tag Manager. Google Analytics, Google Double Click and Google Tag Manager Cookies care permit analiza utilizarii website-urilor. Informatiile obtinute prin intermediul cookies-urilor sunt de obicei trimise pe serverul Google din SUA si arhivate.

Daca functia de transformare a adresei IP in data anonima este pornita pentru acest website, adresa IP a userului este mai intai micsorata de Google. Aceasta priveste statele membre ale Uniunii Europene si alte state mentionate in acordul SEE. Numai in cazuri exceptionale adresa IP completa este trimisa pe serverul Google din SUA si este micsorata acolo. In acest fel, functia de transformare a adresei IP in data anonima va fi activata pe website-ul nostru. La cererea operatorului website-ului, Google va folosi aceaste informatie pentru analiza traficului pe website, intocmirii rapoartelor privind activitatea pe webite si a altor servicii referitoare la folosirea website-ului si a internetului. Adresa IP transmisa de programul de navigare pe internet al utilizatorului prin intermediul programului Google Analytics nu este stocata impreuna cu alte date Google.

Userul poate bloca salvarea de cookies-uri in programul de navigare pe internet. In acest caz dorim sa subliniem ca folosirea deplina  a tuturor functiilor website-ului nu va fi posibila. Dincolo de aceasta, Utilizatorul poate bloca salvarea de date colectate de cookies referitoare la traficul pe site (inclusiv adresa IP) si trimiterea lor catre Google, la fel ca distribuirea acestor date de Google prin descarcarea si instalarea unui plug-in disponibil la urmatorul link:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Linkuri

Website-ul poate contine linkuri/legaturi catre pagini web apartinand tertilor. Nu detinem controlul asupra acestor pagini terte, nu le monitorizam si nu putem fi tinuti raspunzatori pentru protectia datelor efectuata de acesti terti sau de continutul respectivelor pagini.

Ultima actualizare 28 ianuarie 2019.